Ann-Christine Rehnström, chef för lokalpolisområde Linköping Foto: Tobias Holmqvist SVT/ Lovisa Gelin SVT

Övervakningskamera i Berga blir kvar

Publicerad

Sedan i maj, när en man i 20-årsåldern sköts till döds vid Berga Centrum har området varit övervakat med en kamera. Efter den senaste skottlossningen, där två tonåringar sköts, vill polisen nu förlänga kameraövervakningen.

– Vi har en kamera sedan förra händelsen och vi kommer fatta beslut om att låta den fortsätta sitta uppe, säger Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef.

Täcker stort område

Övervakningskameran täcker ganska stor del av Berga centrum och i nuläget är det inte aktuellt att sätta upp fler, uppger polisen vidare.

Skottlossning Berga

– Beslutet om att förlänga övervakningen ska göras genom att väga behov av bevakning och integritet. Jag ser inte att det skulle vara något problem och det gäller tillsvidare, säger Ann-Christine Rehnström.

Hög närvaro

För att öka tryggheten i området kommer polisen fortsätta ha hög närvaro.

– Vi fortsätter med oförminskad resurs och har synliga poliser på plats, vi brukar ha hög närvaro i Berga och vi fortsätter att vara extra närvarande, säger hon.

I samråd med polisen har Linköpings kommun valt att sätta in ordningsvakter i stadsdelen Berga i Linköping för att öka tryggheten, efter den senaste tidens våldsdåd.

Vidtagna åtgärder

Frivilliga resursgruppen etablerade framför Berga Centrum (Avvecklas under måndagskvällen, då behovet klingat av)

Trygghetsvärdar från Heimstaden och Stångåstaden verkar i området

Socialsekrekreterare har varit i området.

Brobyggare på plats och Fältverksamhet.

Kyrkan håller öppet

UngPuls har utökade öppettider

Ordningsvaketer kommer att bevaka i området

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning Berga

Mer i ämnet