Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Henrik Peterson, VD på Nodra, hoppas att den nya återvinningscentralen ska vara färdigbyggd i augusti. Foto: SVT

På måndag börjar bygget av ny återvinningsstation i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Redan på måndag 28 juni börjar arbetet med att bygga en ny återvinningscentral i Norrköping. Den befintliga stängs 12 juli.

Att hitta en ny plats där Norrköpingsborna kan lämna större former av avfall har varit svårt. Slutdatum för den befintliga anläggningen har inte kunnat flyttas längre än en bit in i juli. 

– Det som händer nu är att vi redan på måndag 28 juni kommer att börja etablera en returpunkt i centrala Norrköping, berättade Henrik Peterson, VD på Nodra, vid en pressträff idag. 

Den nya platsen för återvinningscentralen ligger längs Fiskebyvägen och kommer att vara en tillfällig lösning under cirka två år. Planen är att den ska kunna tas i bruk under augusti. Det blir alltså ett glapp under sommaren då Norrköpingsbor får använda de andra fyra returpunkterna, men de ligger exempelvis i Åby och Östra Husby. 

En hake med den nu aktuella platsen är att det finns fornlämningar där. Eftersom fornlämningarna är i ena änden av området och markarbeten börjar i den andra ändan så finns det faktiskt plats för både markförberedelser och arkeologiska undersökningar samtidigt. Nu på måndag 28 juni kommer både entreprenörer för markarbeten och arkeologer att börja sitt arbete. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer