Foto: SVT

Parkeringsbrist i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som parkeringshuset Akilles byggs ut har markparkeringen Eddan i Linköping stängts ner till förmån för bostadsbyggande och trycket på stadens centrala parkeringar är extra ansträngt.

– Vi är medvetna om att det inte alltid är lätt att hitta en ledig plats vid vissa tidpunkter veckan innan jul, säger Matts Skeppstedt på Dukaten parkering i ett pressmeddelande.

Det enklaste är att ta bussen, cykla eller promenera om du har ärenden i staden, skriver det kommunalägda bolaget Sankt kors i ett pressmeddelande.

Ett tips är annars att använda dukatens tjänst LinkPark för att få information om var det finns lediga platser, säger Matts Skeppstedt.

– Staden växer och förtätas och fler vill använda begränsade resurser samtidigt. Mina bästa tips är Folkungavallen och att kolla var det finns parkeringar genom tjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.