Foto: TT-bild

Pela och Fadime-utmärkelsen till Juno Blom

Uppdaterad
Publicerad

Juno Blom från Norrköping mottog igår Pela och Fadime-utmärkelsen för sin kamp mot hedersrelaterat våld och förtryck på en gala i Stockholm

Hon arbetar på länsstyrelsen i Östergötland med just dessa frågor.

– Juno Blom är en stark röst och eldsjäl som förtjänar erkännande och uppmärksamhet för sitt stöd till de utsatta, säger Nyamko Sabuni, ordförande i kommittén för Pela och Fadime-utmärkelsen, i ett pressmeddelande.

”Stor ära”

– Det är en stor ära att få denna utmärkelse. Men det är en sorg att så många barn och unga lever i en utsatthet från sina familjer samtidigt som de måste kämpa hos våra myndigheter för att få tillgång till den hjälp de har rätt till och behov av. Varför ska de ens behöva kämpa för att få leva i frihet i ett demokratiskt och feministiskt land som Sverige? De är de modigaste personer jag någonsin har träffat, säger Juno Blom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.