Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats i Vimanshäll i Linköping efter att en person med skador hittats efter larm om misstänkt skottlossning Foto: Magnus Andersson/TT

Skottlossning i Linköping – man anhållen misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus med oklara skador efter en skottlossning i stadsdelen Majelden i Linköping.

– Det var flera personer som ringde in om höga smällar. Vi var där snabbt och är i området med en stor resurs, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Händelsen utreds som försök till mord. Och sent på onsdagskvällen greps en man av polisen för inblandning i skjutningen. Han är enligt chefsåklagare Eva Nemec Nord anhållen som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Larmet kom vid 21-tiden. Strax efter att polisen kom fram fick de höra att en skadad person kommit in till sjukhus.

Skjutvapenvåldet i Linköping

– Det är lite oklart om det är i ambulans eller en personbil, säger Monica Bergström.

Område avspärrat

Polisen har spärrat av en plats utomhus i väntan på kriminaltekniker. Samtidigt genomförs dörrknackning och förhör med vittnen i bostadsområdet, som till stor del består av låga lägenhetshus.

– Det baseras dels på samtalen vi fick in men det kan också vara så att man har gjort fynd eller att skadorna på den här personen tyder på det, säger Bergström.

Pratar med vittnen

Det är oklart hur illa skadad den skjutne mannen är, men händelsen utreds som försök till mord. Polisen har hållit förhör med vittnen som ska ha sett delar av händelseförloppet.

– Vi har jobbat på med ärendet sedan det hände. Ett antal personer har inhämtats till förhör. Det är personer som vi bedömer kunna vara intressanta för utredningen, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

Busstrafiken i stadsdelen påverkas av polisens avspärrningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis på plats i Vimanshäll i Linköping efter att en person med skador hittats efter larm om misstänkt skottlossning Foto: Jeppe Gustafsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet