Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Personbilen träffade vajerräcket och hamnade på taket i motsatt körfält. E4 stängdes av i flera timmar i södergående körriktning under räddnings- och bärgningsarbetet. Foto: Jeppe Gustafsson

Personbil på E4 slog runt utanför Ödeshög – kvinna allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

På midsommarafton voltade en personbil på E4 söder om Ödeshög och hamnade på taket i motsatt körfält. Tre personer till sjukhus. En kvinna allvarligt skadad.

Olyckan inträffade vid 14-tiden mellan Ödeshög och Gränna. Personbilen som körde i norrgående körriktning slog i olyckan runt och hamnade på taket i södergående riktning.

– Bilen verkar ha träffat vajerräcket i mitten och sedan slagit runt. Vi utreder vårdslöshet i trafik och eventuellt rattfylleri, säger polisens presstalesperson Olle Älveroth.

Alla till sjukhus – en allvarligt skadad

I bilen färdades tre kvinnor som alla är hemmahörande i Stockholm. Alla fördes med ambulans till sjukhus.

En kvinna i 50-årsåldern är allvarligt skadad. Läget är stabilt, uppger Regionen. Hon är kvar på sjukhuset för observation.

De två andra kvinnorna, i 25- respektive 30-årsåldern, blev lindrigt skadade och kunde senare på midsommaraftonen lämna sjukhuset och åka hem.

Stor trafikpåverkan

Trafiken stängdes av helt i södergående riktning och ett körfält fick även stängas av i norrgående. Det bildades långa och långvariga köer när trafiken dirigerades om. Tre och en halv timmer efter olyckan kunde E4 öppna på nytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.