Jägaren Peter Ekeström hoppas kunna ge en mer nyanserad bild av jakt och öka kunskapen hos det svenska folket. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Peter vill visa svensk jakt för tv-tittarna

Uppdaterad
Publicerad

Idag startar SVT:s nya serie: Jaktliv.

Vi har träffat programledaren Peter Ekeström, från Söderköping, som hoppas kunna ge tv-tittarna en mer nyanserad bild av vad jakt är.

– Det här programmet är först och främst för jägare, men också för allmänheten. Jag tror att om man tittar på det här programmet så kommer man få en annan bild av jakt, säger Peter Ekeström.

Vildsvinsjakt i Åtvidaberg

I åtta avsnitt kommer jägarna Peter Ekeström och Evelina Åslund Bäck resa runt i Sverige för att träffa jägare från olika jaktlag. Det finns ett tema i varje avsnitt, och i det första programmet handlar det om vildsvinsjakt i Horn och Åtvidaberg i Östergötland. 

Söderköping

– Vi jägare vill visa att vi är duktiga på det vi håller på med. Jakt är inget farligt och det måste finnas. Det är inte heller vad andra tror att det är, säger Peter Ekeström.

Jakthundcoach och journalist

Peter är inte helt ovan i rollen som programledare. Sedan flera år tillbaka finns han på nätet och lär ut om hundar och jakt. Dessutom har han skrivit flera böcker i ämnet.

– Om jag inte var hundnörd och hade det intresset är det nog tveksamt om jag skulle jaga. Det är inte sitta i tornet och vänta på något vilt som är grejen för mig, utan det är samarbetet med hundarna som gör det här magiskt. Det är grunden till vad jag håller på med, säger Peter Ekeström.

Möt Peter Ekeström i klippet ovan.

Här kan du se programmet Jaktliv På SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet