Polis hittade narkotika i planerad insats i Norrköping: ”Drönare och hundar”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen och kvällen genomförde polisen en planerad insats i Hageby och Navestad i Norrköping. Flera poliser, drönare och hundpatrull var på plats, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt polisen var insatsen en brottsförebyggande åtgärd i kampen mot det grova våldet i Norrköping. Genom att synas ute på gatorna vill polisen skapa trygghet.

Under eftermiddagen och kvällen var därför ett 30-tal poliser på plats i områdena. Enligt polisens hemsida använde de även drönare och hundar.

Våldsvågen i Norrköping

Fann narkotika

På torsdagen meddelar polisen att de på två adresser hittade större mängder narkotika. Kontrollerna ledde också till en del fall av beslag och brottsmisstankar. Dock hittades inga vapen eller sprängmedel.

Polisen uppmanar också de boende i Norrköping att höra av sig om de hör eller ser något som sticker ut från det vanliga, exempelvis ett beteende eller människor som rör sig på platser där det inte brukar vara någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet