Foto: SVT

Götabiblioteken ordnar poesitävling – #poesipandemi

Publicerad

Våren har gått i coronapandemins tecken och många är oroliga för hälsan och framtiden. Nu vill Götabiblioteken göra en insats och ge tröst och kraft genom att anordna en poesitävling.

Tävlingen kallas Poesipandemin och alla kan delta med ett bidrag.

Detta gör man antingen genom att lägga sin dikt på Instagram och tagga den med #poesipandemi och @gotabiblioteken, eller via ett mejl till redaktionen@gotabiblioteken.se.

En jury väljer sedan ut vinnande dikter som sedan publiceras på gotabiblioteken.se. De kommer också att läsas upp från scenen under TellUs bok- och berättarmässa i höst.

Ingrid Loeld Rasch, utvecklingsledare, Regionbibliotek Östergötland. Foto: Privat

Vem sitter i juryn?

– Det blir bibliotekarier från Götabiblioteken med kunskaper om poesi som kommer ingå i den, säger Ingrid Loeld Rasch, utvecklingsledare, Regionbibliotek Östergötland.

Fakta: Götabiblioteken

  • Ett samarbete mellan folkbiblioteken i Boxholm, Finspång, Kinda, Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Söderköping, Tranås, Vadstena, Valdemarsvik, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög kommun samt Regionbibliotek Östergötland.
  • Har 270 anställda.
  • Består av 45 bibliotek, varav 31 är filial eller närbibliotek, samt fyra bokbussverksamheter.
  • Samarbetar kring bibliotekskatalog, webbplats och e-tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.