Den internationella polisorganisationen Interpol i Washington slog larm till NOA om att en våldsam filmsekvens publicerats på sociala medier under kvällen. Foto: TT

Polis i USA larmade om våldsklipp – insats i Finspång

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdag kallades polisen hem till en tonårskille i Finspång – det efter tips från Interpol i Washington om att ett våldsamt klipp publicerats på sociala medier.

Under natten kontaktade polisens nationella avdelning, NOA, polisregion Öst – efter att ha fått ett meddelande från den internationella polisorganisationen Interpol i Washington om en att en våldsam filmsekvens publicerats på sociala medier under kvällen.

Polisen skriver på sin sajt att NOA ville ha en kontroll av filminnehållet – eftersom det kunde tolkas som ett grovt brott.

Norrköping

Ingen brottsmisstanke

Polisen åkte hem till personen som publicerat filmsekvensen, som visade sig vara en tonårskille i Finspång. Tonårskillen berättade för polisen att det handlade om en spelad händelse som publicerats av honom. Polisen konstaterade under förhöret att det inte fanns någon misstanke om brott.

Tonårskillen och hans föräldrar informerades om olämpligheten i att publicera filmer med våldsamt innehåll på sociala medier, men det blev ingen ytterligare åtgärd från polisens sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet