Se rörliga bilder från händelsen i videon. Foto: Privat

Polis rammade moped i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Två män på en moped som misstänks ligga bakom vandalisering av en polisbil rammades av polis under torsdagskvällen förra veckan. Idag meddelar polisen att en person har delgivits misstanke om bland annat skadegörelse, olovlig körning och våldsamt motstånd.

Under torsdagskvällen blev en polisbil vandaliserad i Skäggetorp centrum. En patrull lämnade sin radiobil och när de kom tillbaka upptäckte de att en sidoruta blivit sönderslagen.

Patrullen påträffade två personer som misstänktes ligga bakom skadegörelsen och i samband med tumult använde polisen sprej, men männen lyckades ta sig där ifrån.

Linköping

Rammade moped

En stund senare dök männen upp på en moped och enligt polisen försökte de provocera patrullerna på plats. Då tog polisen beslut om att ramma mopeden.

SVT Nyheter Öst har fått en video tagen av vittnen på platsen. Där syns hur polisen kör på mopeden så att den far omkull. Polisen kommentar sitt agerande så här:

– Jag kan inte i detalj säga varför mopeden blev prejad, men normalt sätt gör vi det om det finns misstanke om att föraren är påverkad eller om det finns fara för allmänheten, säger Christian Winkler, tillförordnad polisområdeschef.

Öka polisnärvaro i Skäggetorp

– Vi har gjort en anmälan till avdelningen för särskilda utredningar då det finns skäl att fundera på om det var ett korrekt utfört ingripande eller inte.

Polisen har sedan en tid tillbaka haft ökad närvaro i Skäggetorp för att verka trygghetsskapande.

– Det har varit turbulent den senaste veckan, men över tid har vi sett en positiv utveckling i området. Det är några få individer som stökar och vi vet ungefär vilka de är.

Se rörliga bilder från händelsen ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet