Foto: Niklas Luks

Polisavspärrningar i centrala Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har spärrat av en innergård och en lägenhet i centrala Norrköping. Detta efter att en skadad man påträffats på gatan.

”Det kan handla om ett grovt våldsbrott”, skriver polisen på sin hemsida.

Larmet kom till polisen klockan 21.42 på måndagskvällen. Det var ambulanspersonalen som larmade om att en skadad man hade hittats utomhus på gatan i centrala Norrköping.

– Vi försöker just nu få klarhet i vad som hänt och vi har mycket resurser på plats, säger polisens presstalesperson Björn Öberg till SVT Nyheter vid 22-tiden.

Norrköping

En förd till sjukhus

Mannen är allvarligt skadad och har förts till Universitetsjukhuset i Linköping där han vårdas på intensivvårdsavdelningen, enligt Region Östergötland.

Tre personer greps under natten och dessa tre anhölls senare av åklagare, uppger polisen. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

Förhör ska ha hållits under natten och dessutom ska dörrknackning ha genomförts. Platsen är avspärrad för teknisk underökning. Polisen skriver också att mer information inte kommer lämnas i nuläget eftersom ärendet är inne i ett ”tidigt och känsligt skede”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet