Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Braf, lokalpolisområdeschef i Norrköping, kommenterar nattens sprängdåd i Hageby. Foto: SVT / Christian Zetterdahl

Polischefen: ”Jag förstår att folk känner oro”

Uppdaterad
Publicerad

Våldsvågen visar inga tecken på att avta i Norrköping. Under natten till måndag skedde en kraftig explosion i ett flerfamiljshus i stadsdelen Hageby i Norrköping.

– Jag ser mycket allvarligt på den utveckling som vi har i Norrköping just nu, säger Frida Braf, lokalpolisområdeschef i Norrköping.

Hör mer i klippet ovan.

Våldsvågen i Norrköping

Larmet om en kraftig explosion kom strax efter klockan 01. Enligt polisen inträffade detonationen precis utanför porten till trappuppgången, vilket resulterade i omfattande skador på fastigheten.

– När det sker en detonation mot ett flerfamiljshus så finns det alltid en stor risk. I det här fallet är vi tacksamma över att skadorna är på fasaden och att någon inte har kommit till skada, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet