Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Högt antal inbrott i firmabilar i polisregion öst. Foto: TT/SVT

Polisen: ”En våg av inbrott i företagsbilar”

Publicerad

I polisregion Öst har polisen fått in över 150 anmälningar om inbrott i firmabilar under januari och februari i år. Det är mer än en fördubbling jämfört med samma period 2023.

Hör vad polisen säger om inbrotten i firmabilar i klippet ovan.

Polisregionen består även av Jönköping och Sörmlands län, men de flesta inbrotten sker i Östergötland. Gärningsmännen letar oftast efter verktyg och maskiner som går att sälja.

Polisen hittar ibland stöldgods när de gör husrannsakan och fordonskontroller men säger att det är svårt att veta var de maskiner och verktyg som hittas kommer ifrån.

Tre tips som polisen ger för att försvåra för inbrottstjuven är att parkera strategiskt så att det är svårt att komma in i bilen, märka maskiner med företagsnamn vilket gör det svårare att sälja vidare. Samt att använda gps-sändare på maskinerna för att öka chansen att få tillbaka dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.