Polisen i region Öst förstärker på platser där många människor samlas. Foto: Andreas Schyman / TT

Polisen i Östergötland förstärker vid samlingsplatser

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Östergötland förstärker nu vid platser där folk samlas, med anledning av det misstänkta terrordådet i Stockholm.

Efter att en lastbil kört på flera människor på Drottninggatan i Stockholm, skickas poliser nu till folktäta platser i Östergötland. Ingen extra personal kallades dock in under lördagsnatten.

– Vi försöker vara mer synliga vid platser där människor samlas, utifrån de resurser vi har, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

Beredda att agera

Polisregion Öst, där Ötergötland ingår, har bildar en särskild stab som följer utvecklingen med anledning av det inträffade.

– Uppgiften är att stötta Stockholm vid behov och att ha beredskap och se över vilka resurser som behövs i vårat område, säger Jan Fryksén vakthavande vid polisen. Vi har inte fått några propåer från Stockholm om att förstärka med resurser dit. Och det finns ingen hotbild mot vårt område, säger Jan Fryksén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.