Foto: Johan Nilsson / TT

Larmades om höga smällar – hittade skottskador i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under torsdagskvällen till Skäggetorp i Linköping efter att ha fått flera samtal om höga smällar. Senare lokaliserades en lägenhet med skador på en innervägg.

Klockan 20.13 fick polisen flera samtal från Skäggetorp där man hört flera smällar. Smällarna ska enligt polisen ha kommit i tät följd och ljudet ska ha varit som högst i närheten av Nygårdsskolan.

– Vi är där och tittar runt, men vi har inte hittat något som tyder på att varken person eller fastighet ska ha kommit till skada. Vi kände att det luktade krutrök, så närmast till hands är väl att misstänka någon form av kraftigare smällare, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Linköping

Skador i bostadshus

Klockan 21.15 meddelar polisen att man efter samtal med människor i området fått reda på att något hänt i en lägenhet. Polisen lokaliserade lägenheten och hittade skador på innerväggar.

– Vi har konstaterat att det har avfyrats skott som gått genom fönstren in i en lägenhet, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen, till TT under natten.

Det befann sig personer inne i lägenheten vid händelsen, men ingen har fått fysiska skador. Polisen har valt att inleda en förundersökning om försök till mord.

– Det här tog en vändning för oss. Det kommer in till oss på ett sätt som får det att verka på alla sätt att röra sig om smällare och sedan hittar vi skador i en lägenhet. Eftersom det kommer in till oss samtidigt ligger det därför nära till hands att tro att hänger ihop, säger Åsa Willsund vid polisen.

Ingen misstänkt är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet