Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Säkerhetssamordnaren Roger Max bekräftar polisens bild men menar att den senaste tidens incidenter inte ger hela bilden. Foto: från polisens facebook & Mimmi Moberg/SVT

Narkotika och skadegörelse – oroväckande utveckling i Mjölby

Publicerad

Under söndagen gick polisen i Mjölby ut och varnade för en oroväckande utveckling. På Facebook skriver de om ungdomar som ”planlöst driver runt” och om den stora tillgången på narkotika. Nu uppmanas ungdomar att hålla sig inomhus.

Det är en dyster bild som polisen målar upp av Mjölby. Den senaste tiden har polisen hanterat ärenden innehållande rån, våld, hot, skadegörelse och narkotika. Enligt polisen så ligger ”planlöst drivande” ungdomar bakom brotten och nu ber man föräldrar hålla ett extra öga öppet.

– Enligt mig så har föräldrarna ansvaret i första hand men även kommunen har en del i det förebyggande arbetet, säger Roger Max, säkerhetssamordnare i Mjölby kommun.

Avskaffade fältarbetare 2020

Mjölby kommun avskaffade 2020 fältarbetare men om det är orsaken bakom den nuvarande negativa trenden är för tidigt att säga menar Roger Max som pekar på att kommunen jobbar med andra åtgärder.

– Vi använder oss av ordningsvakter och nästa vecka kommer vi ha ett möte med nationella nattvandrarorganisationen för att sedan starta upp en sådan verksamhet här i kommunen.

Det är en ganska allvarlig bild som polisen målar upp, vad tänker du om den?

– Det är klart det är allvarligt, men om man ser det över tid så speglar inte den här tidsperioden hela sanningen. Men det är klart att man måste ta det på allvar, säger Roger Max.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.