10 bilar fick rattarna stulna inatt i Ljungsbro och Mantorp. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Polisen var hack i häl på BMW-ligan i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Sju BMW-ägare i Ljungsbro och tre i Mantorp fick i natt rattarna stulna och krossade rutor. I vissa stals även något från instrumentbrädan.

– Trots att grannen rusade ut, fick tjuvarna med sig ratten. Det säger något om hur fort det går, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

Den här bilen var larmad, vilket ingen av de andra inbrottsdrabbade BMW-bilarna varit. Ändå blev det en fullbordad stöld.

BMW-ligan

En person hörde hur en glasruta krossades ute på gatan i Ljungsbro strax efter klockan 5 på morgonen, sprang ut och såg två personer springa från grannens BMW.

Jagade tjuvarna med hund

– Det är första gången vi är så tätt inpå ligan, första gången vi kan jaga tjuvarna med hund, säger Erik Terneborn.

Hittills har polisen fått vetskap om inbrotten flera timmar efteråt, men nu var de på plats redan efter 10 minuter. Och det är tack vare allmänheten, menar han.

– Om vi ska kunna ta dem under pågående brott så krävs det allmänhetens hjälp, så vi vill att man fortsätter vara uppmärksam och höra av sig. Polisen är övertygade om att det är kriminella brottsnätverk, men säger att det är svårt att veta om det är en eller flera grupperingar.

Polisen kommer att åka ut och brottsplatsundersöka alla nattens stölder.

– Det gäller att kunna knyta dem till inbrotten, när vi väl får tag på dem, säger Erik Terneborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BMW-ligan

Mer i ämnet