Kvinna påkörd av stulen bil i Finspång – klämdes mot stenmur

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna klämdes mot en stenmur när en stulen bil körde upp på en trottoar i Finspång. Hon fördes med ambulans till sjukhuset, men hennes skadeläge är oklart. En man greps senare i närheten.

Vid 18-tiden på onsdagkvällen larmades polisen till Norrköpingsvägen i Finspång efter att en bilist tankat utan att betala. Sen stund senare ska samma bil, som visade sig vara stulen, ha kört upp på trottoaren och klämt en kvinna mot en stenmur.

– Kvinnan utsattes för livsfara när bilen körde upp på trottoaren eftersom hon inte kunde komma undan, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhuset, men var vaken och talbar efter händelsen enligt polisen.

– Även ytterligare personer ska ha utsatts för fara i samband med bilens framfart. Det var ett hänsynslöst beteende.

Senare greps två personer, men en släpptes senare. Föraren, en man i 30-årsåldern, är nu gripen misstänkt för bland annat grov misshandel alternativt försök till grov misshandel, vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka och drograttfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.