Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du mer om polisregion Östs arbete efter Säpo-beskedet om den höjda terrorhotsnivån. Foto: Magdalena Moreno/SVT

Intensivare samarbete vid stadsfester i polisregion Öst – efter höjda terrorhotsnivån

Publicerad

Att Säkerhetspolisen meddelade att terrorhotsnivån höjs kom inte som en överraskning, det säger Nils Rydberg som är operativt ansvarig chef för hanteringen kring terrohotsnivån i polisregion Öst.

Polisen har under en längre tid jobbat för att kunna höja förmågan inom staben. Rydberg berättar att just nu är det en period med mycket festivaler och stadsfester och att man då kommer att ha ett mer intensivt samarbete med till exempel arrangörer. Främst kommer man att diskutera vad för säkerhetshöjande åtgärder som kan göras.

– För vår del handlar det om att förstärka det arbete vi redan gör kopplat mot hotbild och extremism. Vi kommer också öka vår dialog ute i lokalsamhället, dels för att sprida budskapet men också för att reda ut eventuella missförstånd, säger Nils Rydberg.

polisens hemsida skriver man att allmänheten bör ha höjd vaksamhet, men annars leva som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.