Michael Cocozza. Arkivbild. Foto: Botrygg

Uteslutne Cocozza sitter kvar i fullmäktige – startar nytt parti

Uppdaterad
Publicerad

Michael Cocozza uteslöts från allianssamarbetet i Linköpings kommunfullmäktige eftersom han inte röstade rätt i flera politiska frågor. Nu har han uteslutits ur Liberalerna enligt uppgifter till Corren och startar en ny politisk förening – Linköpingslistan, vilket P4 Östergötland var först med att berätta.

Michael Cocozza skriver i ett mejl till SVT Nyheter Öst att han kommer att behålla sin plats i kommunfullmäktige och arbetsmarknadsnämnden.

”Vi kommer att ställa upp i valet 2022 i valen till kommun- och regionfullmäktige. Föreningen kommer att heta Linköpingslistan, med förkortningen (LL), förkortat i dagligt tal Ellen”, skriver Michael Cocozza i partiets programförklaring.

Linköping

Cocozza är mycket kritisk mot den politik som Liberalerna fört i Linköping. Han menar att partiet inte följt sitt eget partiprogram och att det ”upphört att fungera som en demokratisk förening”.

SVT Nyheter Öst har haft flera kontakter med representanter för Liberalerna i Linköping, men ingen vill lämna någon kommentar kring ärendet med Michael Cocozza.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet