Populärt handla på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler har börjat handla via internet. Det senaste året har den så kallade e-handeln ökat med över 30 procent. Det märker inte minst Posten som tar hand om en stor del av leveranserna.

Idag har varannan svensk någon gång handlat på nätet. I fjol hade e-handeln en omsättning på 9 miljarder kronor i Sverige. Främst handlar vi resor, böcker, skivor, datorer, datatillbehör och teknik.

Männen köper mest men nu har många företag börjat sälja specialprodukter på webben, vilket verkar tilltala allt fler kvinnor.

Det ökade intresset för att handla på nätet gör att företag inte behöver ligga i storstan för att nå en större marknad. Konsumentvägledare höjer dock ett varnande finger för oseriösa webb-företag som försöker lura folk på pengar. För att skydda sig är det därför viktigt kontrollera att adress och telefonnummer stämmer. För blir man lurad så finns det inte mycket att göra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.