Hör i klippet när prästen Susanne Angelöf berättar hur de har stöttat räddningtjänsten och de boende i området. Foto: SVT// Jeppe Gustafsson

Prästen: ”Folk har drömt att deras hus brann ner”

Publicerad

En stor styrka kämpar fortfarande för att släcka skogsbranden i Tjällmo. Prästen Susanne Angelöf har stöttat med service – både för räddningstjänsten och de boende i området.

I en grupp på sociala medier startades ett forum tidigt i morse. Flera personer undrade hur de kunde hjälpa till och de bestämde sig för att träffas i församlingshemmet. Där bredde de smörgåsar och kokade kaffe. Kaffe, mackor, frukt och godis är uppskattade energitillskott.

– Vi har sedan i morse åkt upp med kaffe och lite annat. Vi kollar med dem däruppe vad de behöver. De är otroligt tacksamma över vad vi gör, säger Susanne Angelöf.

Oro hos de boende

Prästen berättar vidare att hon även har mötts av oroliga invånare. 

– Det finns några här som har hjälpt till som sa att de hade vaknat flera gånger i natt för att de drömde att deras hus brann ner. Det finns en stor lojalitet mot bygden och en förståelse för de som tvingas släcka branden.

Hör mer i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbranden i Tjällmo

Mer i ämnet