Söderköpings kommun överskred budgeten med 17 miljoner kronor under 2018. Foto: Tobias Holmqvist

Pressat ekonomiskt läge i Söderköping

Uppdaterad
Publicerad

Alliansen i Söderköping konstaterar att kommunen inte har lyckats hålla budgeten under 2018.

Årsredovisningen visar att socialnämnden har ett underskott på nio miljoner kronor. Även fastighetsförvaltningen redovisar ett underskott med fem miljoner kronor.

– Ett så här stort underskott får inte förekomma. Kommuns ekonomiska situation är allvarlig och nu börjar vi arbetet med att återställa den, säger kommunstyrelsens ordförande Börje Natanaelsson (M), i ett pressmeddelande.

Kommundirektören håller med

– Naturligtvis är det mycket allvarligt och vi har redan under det gångna året arbetat för att få en ekonomisk balans. Dessvärre har det vi gjort inte fått avsedd effekt än, men arbetet fortsätter, säger kommundirektör Anna Thörn.

Under 2018 landade kommunens totala intäkter på en dryg miljard kronor, vilket gör att det totala minusresultatet blir 2,1 procent av de totala intäkterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.