Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emelia Gardemar, rektor vid musikskolan Lilla Akademien, berättar mer i klippet om varför de tar över Vadstena Sång och Pianoakademi. Foto: Anders Düring / Rikard Westman

Prisad musikutbildning i Vadstena får liv igen – ny huvudman tar över

Uppdaterad
Publicerad

Efter att den internationellt prisade musikutbildningen i Vadstena varit pausad under läsåret 2023/2024 så kommer den nu få en nystart till hösten.

Det är musikskolan Lilla Akademien som har tagit över som ny huvudman för Vadstena Sång- och Pianoakademi sedan den 2 februari.

– Vi tycker det är viktigt att en sådan här utbildning finns kvar och den kommer att drivas på ett liknande sätt som tidigare, säger Emelia Gardemar, rektor vid Lilla Akademien.

Utbildningen drevs tidigare av Folkuniversitetet men av ekonomiska skäl var man tvungen att pausa den under det senaste läsåret.

– För oss är det här att starta utbildningen på nytt. Vi tror det är nödvändigt att göra vissa förändringar, men vi tror också på att lyssna mycket till dem som har arbetat med den utbildningen tidigare. Vi hoppas kunna förvalta det som har fungerat väl, säger Emelia Gardemar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.