När polisen gjorde husrannsakan så hittade man diverse sexleksaker. Foto: Polisen

Prostitutionshärva i Linköping – 13 män åtalade

Uppdaterad
Publicerad

Den 69-årige mannen misstänks ha låtit en prostituerad kvinna ta emot kunder i ett rum i hans lägenhet i stadsdelen Ekholmen i Linköping. Han ska ha skött kontakterna med sexköparna, skjutsat kvinnan och låtit betalningen för de sexuella tjänsterna gå via hans bankkonton.

Nu åtalas 69-åringen för koppleri och tolv män i åldrarna 19 till 60 år för köp av sexuell tjänst. Brottsligheten ska enligt åtalet ha pågått mellan den 1 december 2018 och den 27 november 2019.

Kammaråklagare Kajsa Malmström åberopar i åtalet en omfattande bevisning, såsom kontoutdrag, chattar, betalda annonser på sexsajter och bilder från 69-åringens Instagram-konto.

69-åringen har varit frihetsberövad sedan den 3 december då polisen slog till mot hans lägenhet och han förnekar brott. Två av sexköparna gör detsamma, de övriga tio erkänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet