Raine Gunnar från Frivilliga Resursgruppen finns på plats i Skäggetorp för att prata och stötta människor. Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Raine möter människor i Skäggetorp

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer från Frivilliga resursgrupper finns idag i Skäggetorp för att möta och stötta människor efter våldsdådet i Skäggetorp.

I Skäggetorps centrum är många människor samlade, folk går och handlar, går till posten och uträttar sina ärenden. Men gårdagens skottlossning gör sig påmind, när polis och frivilliga finns på plats för att prata och stötta människor.

– Folk är luttrade, det händer mycket, polisen är många gånger i det här området. Man återgår ganska fort till det normala. Eller onormala kan man ju också tycka att det är, säger Raine Gunnar, från FRG, som är på plats efter gårdagens skottlossning.

Men han berättar också att det finns många som är förbannade, upprörda och förvånade. Hör honom berätta i klippet ovan.

FRG

Frivilliga Resursgruppen samlar frivilliga försvarsorganisationers kompetenser på lokal nivå. De finns tillhands när samhället ställs inför olika prövningar och fungerar som en extra resurs. Deras uppgift är att knyta kontakt med folk som sett hört eller upplevt traumatiska händelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet