Rymdraketen Ariane 5 har ställts upp som landmärke: ”Häftigt”, tycker Kristina Edlund (S) kommunstyrelsens ordförande i Linköping. Foto: Lasse Hejdenberg/Mimmi Moberg, SVT

Raket ”landade” i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Den är 10 meter hög och tre meter bred, Linköpings nya landmärke rymdraketen Ariane 5 som sattes upp utanför RUAG Space idag.

Alla som färdas in och ut ur Linköping kan se den, är tanken. Rymdraketen ska visa alla besökare att Linköping är Sveriges en flyg- och rymdhuvudstad.

”Otroligt häftigt”

– Det känns helt otroligt häftigt att få det här landmärket till Linköping som inte bara är en flygstad utan även en rymdstad, säger Kristina Edlund (S), Linköpings Kommunstyrelse till SVT Nyheter Öst:s reporter på plats vid invigningen.

Landmärke som påminner

Raketen står på Riksväg 35 och ska enligt RUAG Space påminna om den spetskompetens som finns bland olika företag i området. Den ska vara en ständig påminnelse om stadens betydelse för rymd- och flygindustrin – då, nu och i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer