Redaktionen på Extra Östergötland upplöst

Uppdaterad
Publicerad

Det här blir sista  arbetsdagen för de fem anställda på tidningen. Tidningen blir kvar, men redaktionen upplöses.

Redaktionen på gratistidningen Extra Östergötland är upplöst. ”Ett oväntat drastiskt besked”, säger journalistklubbens ordförande Eva Jensen, till tidningen Journalisten.

Oväntat besked

Det var ett oväntat besked som mötte de fem anställda i förmiddags. Det här blir sista  arbetsdagen före sommaruppehållet på gratistidningen Extra Östergötland och redaktionen blir upplöst till hösten.

Extra Östergötland kommer ut tre dagar i veckan och distributionen sker genom Östgötatrafikens bussar, tåg och spårvagnar samt i ställ.

Tidningen blir kvar

Tidningen ägs av Norrköpings Tidningars Media (NTM) och startades 2004 i syfte att konkurrera ut Metro från Östergötland.

I fortsättningen ska tidningen plockas ihop med webbartiklar från NTM-koncernens tidningssajter i Östergötland: Norrköpings Tidningar, Östgöta-Corren och Motala Tidning. Redigeringen läggs på koncernens redigeringsnav i Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.