Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tobias Wallin är redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Öst. Foto: Axel Brantemo/SVT

Redaktionschefen: ”Jätteviktigt att vi finns på plats”

Uppdaterad
Publicerad

Den 25 januari inviger SVT Nyheter en helt ny redaktion – i Västervik. Satsningen är ett samarbete mellan SVT Öst och SVT Småland och tanken är att bevakningen av norra Kalmar län och södra Östergötland ska stärkas.

– Det känns jätteroligt att vi äntligen får öppna upp den här redaktionen på riktigt, säger Tobias Wallin, redaktionschef för SVT Nyheter Öst.

SVT Nyheter finns idag på sammanlagt 48 orter – från Kiruna i norr till Malmö i Söder. Målet är att SVT ska finnas på totalt 50 orter 2023.

”Jätteviktigt”

SVT Nyheter Öst finns idag i Norrköping, Linköping och på Gotland. Den nya redaktionen i Västervik ska nu också stötta upp bevakningen i de östgötska kommunerna Valdemarsvik, Åtvidaberg och Kinda.

– Jag tycker att det är jätteviktigt att vi som journalister finns på de platser vi bevakar. Inte bara att vi flyger in och flyger därifrån. Vi ska finnas där varenda vecka året om, säger Tobias Wallin. 

I videoklippet här ovanför kan du höra mer.

Tid: Klockan 12-13.

Plats: Stora torget framför Rådhuset. SVT bjuder på fika.

Medverkande: VD Hanna Stjärne är på plats och klipper bandet. På plats finns även SVT Nyheters divisionschef Anne Lagercrantz, Michael Österlund, programchef lokala nyheter, Josefin Ziegler, nyhetschef södra Sverige, Tomas Lundström, redaktionschef SVT Nyheter Småland och Tobias Wallin, redaktionschef SVT Nyheter Öst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer