Blivande civilingenjören Josefine Klintberg studerar vid LiU i Norrköping. Foto: Fredrik Ahl/SVT

Rekordintresse för LiU Game Conference

Publicerad

Det hela började som en intern tävling, LiU Game Awards för tio år sedan. Då var antalet deltagare 23 personer. Sedan dess har arrangemanget växt för varje år. Spelintresserade, spelutvecklare, företag och internationella föreläsare deltar numera.

På onsdagen arrangerades konferensen för tionde gången. Då med 1 300 deltagare på listan. En av dem som tagit sig till Linköping var Josefine Klintberg från Eksjö. Hon studerar i Norrköping och ser en framtid inom spelbranschen som programmerare.

– Jag hoppas kunna knyta kontakter idag och träffa folk som tänker lika. Sedan är jag också med och tävlar i LiU Game Awards, säger Josefine Klintberg.

Linköping

”Kan växa mycket mer”

Tomas Ahlström är grundare och arrangör från Linköpings universitet. Han ser inte slutet på utvecklingen för konferensen. Snarare tvärtom.  

– Det breddas för varje år. Det är inte bara spelintresserade som är här. Det är folk från industrin, från skolan. Det kommer folk från hela Sverige för att se vad vi gör här. Så vi kan växa mycket mer, säger Tomas Ahlström.

Hör studenten Josefine Klintbergs framtidsdrömmar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet