Lars Edholm har märkt av att det ligger mycket båtar ute till försäljning just nu Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Rekordmånga båtar till salu

Publicerad

Efter att många köpt båt den här sommaren är det nu rekordmånga båtar ute på annons.

Enligt annonssajten Blocket är det rekordmånga båtar ute på annons. Under augusti månad var antalet båtannonser ungefär 20 procent högre än vad det normalt sett brukar vara och dessutom är priserna högre.

”Många som köpte båt i somras var nya på sjön”

– Många som köpte båt i somras var nya på sjön. Även om vissa säkert blev frälsta är det ganska troligt att många kommer sälja båten nu när säsongen börjar lida mot sitt slut eftersom man kanske inte har planerat eller har möjlighet för vinterförvaring, säger Henrik Littorin, Marknadsplatsdirektör på Blocket Fordon i ett pressmeddelande.

SVT Nyheter Öst har tidigare berättat om att allt fler spenderat tiden till sjöss i coronapandemin. Även flera östgötska båtklubbar har märkt av en ökad efterfrågan på båtplatser. I tillexempel Tegelviken i Motala står över hundra i kö för båtplats, jämfört med ett 60 tal tidigare år.

Hör båtägaren Lars Edholm i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.