Christer Bruzelius, vd Destination Gotland. Foto: Patrik Widegren/SVT

Resandet till Gotland ökar kraftigt

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler åker till Gotland under sommaren. Det meddelar Destination Gotland.

– Vi ser att resandet till Gotland håller i sig in i augusti och att det är många som väljer att upptäcka Sverige i sommar, säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

I juni reste ungefär hälften så många till Gotland jämfört med samma månad förra året. Men nu visar bokningsläget att allt fler söker sig till ön. Under högsommarveckorna i juli och augusti kommer resandet vara cirka 70-75 procent av resandet 2019. För juli månad motsvarar detta drygt 70 000 enkelresor per vecka. Enligt Destination Gotland är det många resenärer som tar sitt ansvar och håller avstånd vid till exempel terminaler. 

–Trafiken är anpassad för att kunna garantera utrymme mellan passagerarna, så att alla som vill ska kunna åka på semester till ön tryggt och säkert. Det innebär att cirka 2/3 av platserna är bokningsbara på våra fartyg under sommaren, säger Christer Bruzelius i ett pressmeddelande.

Nära dialog

Destination Gotland säger att man fortsätter föra en nära dialog med Region Gotland, sjukvården, Länsstyrelsen och andra berörda myndigheter för att följa besöksläget på ön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.