Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se lodjuret och hör Roger och Rose-Marie berätta mer om det fascinerande besöket de fick vid stugan. Foto: Tobias Holmqvist SVT/Roger Ossmin

Euforiskt möte med lodjur på tomten i Rimforsa: ”Helt otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det var Rogers fru Rose-Marie som först fick syn på lodjuret utanför köksfönstret i Rimforsa. Hon skrek efter sin man, som genast började leta efter mobilen för att filma mötet.

– Den tittade rakt på mig, säger en hänförd Roger Ossmin när SVT Nyheter Öst pratar med honom på torsdagen.

Östgöta Correspondenten var först med att berätta om mötet och sedan har många medier ringt och uppmärksammat Rogers film.

– Det blev stort det här, skrattar han som ännu inte smält det han bevittnat.

Linköping

Du har blivit en riktig kändis.

– Ja det är inte så många som har sett ett lodjur så här nära och mitt på dagen, jag har aldrig tidigare kommit i närheten av detta, säger han.

Han uppskattar att det aktuella lodjuret har en mankhöjd på 60 cm, då det rörde sig i närheten av ett bord med den höjden.

Vi träffade Roger och Rose-Marie, som gärna berättar mer om de fascinerande besöket vid stugan – se och hör mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet