Jakob Björneke (S), kommunalråd Foto: SVT

S: ”Förstår inte varför”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Linköping anser att både Liberalerna och Centerpartiet nu sviker sitt löfte om att inte göra sig beroende av Sverigedemokraterna i kommunpolitiken.

– Det här är ett nytt läge. Innan valet var de mycket tydliga med att det aldrig skulle ske. De har gjort en 180-graders omsvängning och många i Linköping undrar nog nu vad som pågår, säger Jakob Björneke (S), kommunalråd.

S menar att med Alliansen vid styret blir SD vågmästare.

Val 2018 – #dinröst

– Jag förstår inte varför L och C väljer att sätta Linköping i den här situationen. Historiskt så har vi haft en tradition av styre över blockgränserna här, där partierna haft kommunens bästa framför den egna prestigen.

Så här ser den procentuella fördelningen ut i Linköpings kommunfullmäktige. Om Alliansen går samman så är man större än det rödgröna blocket. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet