Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jenny Grönman och Maximilian Edén tycker att man ska sikta på att dela lika på sina kostnader. Hör hur de andra paren tänker i klippet. Foto: SVT

Så delar paren på sina kostnader: ”Behöver inte vara 50/50”

Uppdaterad
Publicerad

Fler är oroliga över sin ekonomi efter de stora kostnadsökningarna det senaste året. Enligt en undersökning från i våras är det också stor skillnad på hur mycket pengar män och kvinnor har kvar efter att ha betalt sina utgifter varje månad.

Undersökningen som gjorts med statistik från Statistiska centralbyrån, visade att en 30-årig kvinna i genomsnitt har 5 000 kronor mindre kvar av lönen efter att ha betalt förnödenheter som mat och boende, i jämförelse med en man i samma ålder.

Jämställd privatekonomi

Flera banker tycker därför att det här är något man behöver tänka på som par. Hur man ska dela på kostnaderna i hushållet om någon tjänar mer än den andra och hur mycket var och en ska spara i månaden, för att uppnå en jämställd ekonomi.

Hur delar östgötarna på sin ekonomi? Hör parens svar i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.