Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bron ska ha en utsiktsplats dit alla kan komma. Foto: Region Gotland

Så kan den nya bron i Visby hamn se ut

Uppdaterad
Publicerad

Visby hamn kan få ett nytt landmärke och utsiktsmål. Region Gotland visar nu en modell av den bro man vill bygga för att underlätta för kryssningsresenärerna som vill gå in till Visby. Bron ska också få en utsiktsplats som är öppen för allmänheten.

Sedan den nya kryssningskajen byggdes i Visby har ett problem varit att de hundratals resenärer som vill gå till fots från fartyget in till Visby måste korsa en hårt trafikerad väg.

Byggstart 2024

En tillfällig bro har använts men nu ska en permanent lösning komma på plats. Projektet har en budget på 60 miljoner och enligt förslaget blir den nya bron cirka 200 meter.

– Att leverera en säker passage över Färjeleden är något vi självklart måste göra, men med den här lösningen blir det inte bara en praktisk passage utan även en plats att uppleva, skriver Mariette Nicander (M), ordförande för tekniska nämnden på Regionens hemsida.

– Mycket kan fortfarande hända, men vi håller just nu på med projekteringen och går allt enligt planerna kommer byggstart att bli redan under 2024, säger Martin Jonsson, projektledare på Region Gotland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.