Visa alla (2)

Så kommer nya E22 dras

Att dra E22 på annat sätt förbi Söderköping har diskuterats länge, med olika idéer. Nu är det klart att det blir en akvedukt – se den planerade dragningen på Trafikverkets animerade film.

Den nya planerade sträckningen av E22 förbi Söderköping kommer att gå under Göta Kanal.

– Det är jätteroligt att Trafikverket säger att man ska bygga en akvedukt eller en ny sträckning av E22, för i de termerna har Trafikverket inte pratat förut, säger Anders Bevemyr (S), kommunalråd i Söderköping.

Finansieringen inte klar

Men ännu är beslutet om finansiering inte taget. Idag bjöd Söderköpings kommun in riksdagsledamöter.

Vi kan påverka regeringen att ta de beslut som är nödvändiga för Söderköping, säger Johan Andersson (S), ledamot i Riksdagens trafikutskott. Foto: SVT & Vägverket

– Besluten kommer inte tas förrän våren 2018 som det ser ut nu när det gäller regeringsbeslutet, det kommer inte bli ett beslut som riksdagen kommer att fatta. Däremot har vi möjligheter att påverka regeringen så att man får till de beslut som är nödvändiga för Söderköping och hela regionen, säger Johan Andersson (S), ledamot i Riksdagens trafikutskott.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer