Så ser framtidens drömlägenhet ut

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet för den moderna familjen ska kunna göras om från en etta till en fyra. Det menar Stångåstaden som visar upp sin ”drömlägenhet” på bomässan som invigs på lördag.

På lördag invigs bomässan i Vallastaden i Linköping, där besökare ska få kika in i ett 60-tal lägenheter. Vi fick en tjuvtitt på den så kallade drömlägenheten.

– Vi har försökt skapa någonting för den moderna familjen. Det är inte säkert att man har den här kärnfamiljen varje vecka, utan många familjer är kanske två vuxna ena veckan och flera barn nästa vecka. Så vi har försökt skapa ett boende som löser den situationen, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Vallastaden2017

Sängar firas ner

Lägenheten är bara 55 kvadratmeter stor men kan på några minuter göras om från en etta till en fyra. Det görs genom att väggar dras ut och sängar firas ner från taket eller väggen.

– Utmaningen har varit att det ska fungera för alla samtidigt, att man ska kunna vara i sitt rum och andra utanför, säger arkitekten Ingrid Ehrenbo.

SE MER: Så ser framtidens drömlägenhet ut

LÄS MER:  Vallastaden 2017

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vallastaden2017

Mer i ämnet