Så ska matupplevelsen lyftas på Östergötlands äldreboenden

Uppdaterad
Publicerad

Hur kan kvalitén på maten och matupplevelsen bli bättre på äldreboenden? Det var ämnet som diskuterades på Vreta Kluster i dag. Maten och måltiden spelar en viktig roll för äldres hälsa och välbefinnande.

En del i den regionala livsmedelsstrategin i Östergötland handlar om att andelen lokalproducerad mat i offentliga verksamheter ska öka och att måltiden i vård och omsorg ska jämställas med den medicinska omvårdnaden.

Hör mer i videoklippet här ovanför där Lillian Hansson, vård- och omsorgschef i Tjörns kommun, berättar om vilka ingredienser som krävs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.