I klippet: Mikael Sanfridson (S) och Liselotte Fager (KD) sitter i äldrenämnden i Linköping. Här möts de i debatt om språkbrister inom vård och omsorg. Foto: Ulf Persson/SVT

S och KD i debatt: Så vill politiken lösa språkbrister i äldreomsorgen

Uppdaterad
Publicerad

Att dåliga svenskkunskaper är ett stort problemen inom äldreomsorgen det är de båda överens om. Men hur det ska lösas där går meningarna isär. I Birgittaskolans metodrum i Linköping möts Socialdemokraterna och Kristdemokraterna för en debatt om hur språkkunskaperna ska bli bättre inom omsorgen i kommunen.

I klippet ovan ett smakprov på debatten mellan oppositionspolitikern Mikael Sanfridson (S) och ordföranden i äldrenämnden Liselotte Fager (KD).

Se hela debatten nedan.

SVT Nyheter Öst har i flera reportage berättat att inte alla som har en examen från en vårdutbildning anses anställningsbara. Hör politikernas reaktioner på det:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.