Håkan Buskhe, VD för Saab Foto: SVT

Saabs VD Håkan Buskhe lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen meddelade Saab att Håkan Buskhe kommer att sluta som VD och koncernchef för företaget.

Hans nuvarande anställningsavtal gör att han under sin sex månaders långa uppsägningstid kommer att fortsätta i sin nuvarande roll till februari 2020.

–  Skälet till att jag väljer att lämna Saab är att jag gärna skulle vilja hinna med ytterligare en operativ utmaning i min karriär. Fram till dess att en ny VD är utsedd kommer jag att ha fullt fokus på Saab för att underlätta för min efterträdare, säger Saabs VD och koncernchef Håkan Buskhe i ett pressmeddelande.

Håkan Buskhe har varit VD och koncernchef för företaget sedan 2010. Arbetet med att hitta en efterträdare har nu dragit igång.

– Under Håkan Buskhes ledning har Saab dessutom expanderat internationellt och inlett samarbeten med ett flertal andra ledande försvarsindustrier. Sammantaget gör detta att Saab idag står på en solid grund, vilket är nödvändigt i den extremt snabba tekniska utveckling som påverkar alla industrier, säger Marcus Wallenberg, styrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer