Micael Johansson är ny koncernchef och vd för försvarskoncernen Saab. Arkivbild. Foto: Karin Wesslén/TT

Saab vinstvarnar

Uppdaterad
Publicerad

Försvarskoncernen Saab har drabbats hårt av coronakrisen. Rörelseresultatet för tredje kvartalet blev en förlust på 663 miljoner kronor vilket kan jämföras med en vinst på 518 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Intäkterna minskade till 6,0 miljarder kronor från 7,9 miljarder under tredje kvartalet förra året.

– För Saab har osäkerheten kring covid-19 framförallt varit kopplad till störningar i leverantörskedjan inom bolagets samtliga affärsområden samt marknadsförutsättningarna inom den civila verksamheten. På grund av den utdragna pandemin och den långsamma globala återhämtningen ser Saab nu en ökad risk relaterat till effekterna av covid-19, säger koncernchefen Micael Johansson i ett pressmeddelande.

Bolaget har bland annat gjort korrigeringar i projektkalkyler om 1,5 miljarder kronor, relaterat till covid-19. Resultatet påverkas också bland annat av avsättningar och nedskrivningar om 0,6 miljarder kronor.

Saab skulle egentligen ha presenterat sin kvartalsrapport först på onsdag den 21 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet