Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I en röd liten stuga på landet bor Sandy Ståhlgren och Bobby Nilsson. Tillsammans flydde de storstadsbruset, hör varför i videon. Foto: Privat/Hedvig Nittve/SVT

Sandy och Bobby tröttnade på storstadsbruset i Stockholm – flyttade ut på landet

Publicerad

Folkvimmel, stress och ständigt brus från trafiken. En dag fick Sandy Ståhlgren och sambon Bobby Nilsson nog av Stockholm. De sa upp sig och tog flyttlasset till den lilla byn Hannäs utanför Åtvidaberg.

– I Stockholm går alla med hörlurar för att stänga ute bruset. Här ute gör man inte det, man vill höra naturen, säger Bobby Nilsson.

Förra året tog han och sambon Sandy Ståhlgren flyttlasset från Stockholm till byn Hannäs utanför Åtvidaberg. Efter två respektive 12 år i storstaden hade de fått nog, och längtade efter en lugnare tillvaro.

Flyttströmmar

Paret är inte ensamma. I en kartläggning som SVT Nyheter har gjort med statistik från SCB så kan man se att de under 30 flyttar till storstäderna, men att de mellan 30-40 i större utsträckning flyttar från dem. I Stockholm är det fler i det åldersspannet som flyttar ifrån staden än till staden.

– Man får höra av många att man är modig som vågar flytta. Om folk bara vågade göra saker, och litade på att det kommer att lösa sig så tror jag att de hade varit lyckligare, säger Sandy Ståhlgren.

Följ med hem till Sandy och Bobby i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyttströmmar

Mer i ämnet