Foto: SVT/ John Senewiratne

Sång och teater piggade upp på äldreboende i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

I spåren av diverse olika former av karantäner som utförs just nu på grund av coronapandemin ökar också tristessen. På äldre- och seniorboendet Vardaga Gröna Gård i Linköping gjordes under måndagen ett försök att pigga upp den nya vardagen – genom musik och teater.

– Det är positivt när det händer saker så det här är jätteroligt, särskilt eftersom många är intresserade av kultur, säger Pia Castella, verksamhetschef på Vardaga Gröna Gård.

Initiativet togs av verksamhetens aktivitetsansvarige Krzysztof Janusz-Bednarski som kontaktade Östgötateatern som nappade direkt genom duon Martin Waerme, skådespelare, och Axel Tegnered, musiker.

Linköping

”Självklart”

– De hörde av sig till Östgötateatern och var ganska förtvivlade eftersom det är besöksförbud och alla aktiviteter bokas av. De frågade om vi kunde göra något här på innergården. I och med att Axel och jag redan har ett program sedan tidigare tyckte vi det var självklart, säger Martin Waerme.

De båda underhållarna bjöd på en knapp timme lång föreställning i vårsolen vid namn Tidens tecken, som bygger på vissångaren och textförfattaren Kjell Höglunds musik. Föreställningen har tidigare spelats som soppteater och after work-företällning i Linköping och Norrköping.

– Vi älskar den här föreställningen och att få framföra det för en publik som kanske inte har möjlighet att komma och titta på oss annars, säger Axel Tegnered.

Se och hör mer från underhållningsduon i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet