Eva Nypelius (C), välkomnar beskedet att SAS fortsätter att flyga till Visby Foto: Johan Nilsson/TT, Patrik Widegren/SVT

SAS fortsätter att flyga till Gotland

Publicerad

I nuläget är det bara SAS som flyger till och från Gotland. Sedan tidigare har flygbolaget BRA pausat all trafik.

Nu meddelar också SAS att man tvingas till kraftiga nedskärningar i trafiken. Från och med måndag 6 april trafikerar bolaget endast fyra destinationer i ”syfte att upprätthålla samhällskritisk infrastruktur”. De linjer som blir kvar är från Arlanda till Umeå, Kiruna, luleå och Visby.

För Region Gotland är detta ett viktigt besked.

– Vi har tryckt på i flygfrågan på många sätt, säger Eva Nypelius (C), ordförande för regionstyrelsen Region Gotland. Hon fortsätter:

– Vi är beroende av att vi har dagliga flygförbindelser. Det här är samhällsviktig verksamhet att vi kan klara av transporter av prover och analyser. Men också persontransporter. Vi kanske måste ha ner reservdelar och reparatörer som behöver komma ner snabbt, säger hon och menar att Gotland inte kan vara utan flyget.

– Annars hade det handlat om att staten hade fått upphandla flygtrafik från Gotland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet