SD:s ordförande i Norrköping, Darko Mamkovic. Foto: SVT

SD:s ordförande och gruppledare i Norrköping sjukskriven efter uppgifter om droganvändning

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen publicerade Expressen uppgifter om att Darko Mamkovic, SD:s ledande politiker i Norrköping, ska ha tagit droger. Partiets vice ordförande lokalt, Benny Sellborn, vill inte bekräfta uppgifterna men uppger att Darko Mamkovic är sjukskriven.

Expressen har publicerat en film till sina uppgifter där Darko Mamkovic ses ta ett vitt pulver. Varken SD centralt eller Mamkovic själv vill ge ytterligare kommentarer utöver det som de sagt till Expressen.

Partisekreterare Richard Jomshof uppger att partiet undersöker om uppgifterna stämmer eller ej och markerar samtidigt att drogmissbruk inte accepteras. Paritet ska ha uppmanat Mamkovic att sjukskriva sig och har erbjudit honom hjälp.

”Har inte mått bra”

Via partiets pressavdelning har Darko Mamkovic själv meddelat att han inte har mått bra och har sökt hjälp för detta. Uppgifterna om filmen och drogerna kommenterar han så här till Expressen: 

”Det var ett engångs misstag när jag var onykter på en privat fest, där det visat sig att personen som gav mig substans var ute efter att skaffa sig komprometterande material mot mig i utpressningssyfte”.

På Sverigedemokraterna i Norrköpings hemsida står att gruppledaren är sjukskriven och frågor hänvisas till vice ordförande Benny Sellborn.

– Darko är sjukskriven på inrådan av partiledningen. Jag kan inte göra mer uttalanden, säger han till SVT Nyheter Öst.

Hur ser du på det här?

– Visst, vi ser allvarligt på det men jag kan inte göra mer utan hänvisar till de uttalanden Darko själv gett till Expressen samt till vad Sverigedemokraternas partisekreterare sagt till tidningen, säger Benny Sellborn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer