Se banan byggas på en minut Foto: SVT / Carl Bruno Tersmeden

Se hur padelbanan byggs upp i Värmekyrkan – tre dagars jobb på 1 minut

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen stod den klar, Norrköpings nya padelbana, byggd i den gamla ångpannecentralen i Norrköpings industrilandskap.

I Värmekyrkan i Norrköping brukar det i vanliga fall ordnas konserter, fester och konferenser, men under coronapandemin har lokalen mest stått tom. Uno Appelgren Friedner är en av de som brukar arrangera saker i lokalen och han tyckte det var synd att den bara ska stå oanvänd, så han har köpt en padelbana som nu byggts upp på plats.

– Det är en rolig och lite galen idé, det känns kul att man har genomfört den nu.

Norrköping

Spanjorer åker runt och bygger banor

Inspiration till idén fick han när det började ställas upp banor i Globen i Stockholm. De tre spanjorer som byggt banan i Norrköping berättade när de packade ihop på torsdagen att deras företag byggt 400 banor det senaste året, flest i Sverige men också många i Dubai och Tyskland.

I klippet ovan får man se hur banan byggs upp. I klippet här nedan berättar Uno Appelgren Friedner om varför han gör den här satsningen och vad han ska göra av banan när pandemin är över:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet