Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Modevisningen var en dröm som gick i uppfyllelse. Se showen i klippet och hör modellerna berätta om drömmar och hur du kan uppnå dem. Foto: Martin Klevelid/SVT

Se modeller med funktionsnedsättning ta över catwalken – unik modeshow i Söderköping

Publicerad

Under en unik modevisning i Söderköping fick modeller med intellektuell funktionsnedsättning ta klivet upp på catwalken. Och det var en kväll där drömmar gick i uppfyllelse.

– Vi är flera som tycker om mode och jag tror det är därför det blev våran dröm, säger Camilla Berg Wolsink.

Föreningen FUB Söderköping, en intresseorganisation för personer med intellektuella funktionsnedsättningar, arrangerade en kväll i mars showen som lockade hela 200 besökare. 15 av föreningens medlemmar blev modeller för en kväll och visade upp mode från lokala butiker.

En dröm som gick i uppfyllelse

Idén om att gå catwalk var en dröm som föreningens medlemmar fick under ett sommarläger förra året efter att de tittat på filmen Catwalk. I filmen anordnar Glada Hudik-teatern en catwalk under Fashion Week i New York med svenska modeller som också har funktionsnedsättningar.

– Men nu gör vi det i Söderköping, säger Camilla Berg Wolsink.

Just drömmar är ett tema som också präglade modeshowen. Se den unika modevisningen i klippet och hör modellerna berätta om drömmar och hur du kan uppnå dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.