Tomas Öberg, generalsekreterare för O-ringen Kolmården 2019, siktar på rekord i antal internationella deltagare. Foto: Pressbilder

”Ser fram emot en orienteringsvecka utöver det vanliga”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag drar O-ringen, som anses vara världens största orienteringstävling, igång i Arvika. 2019 kommer tävlingen att hållas i Kolmårdsskogarna – och de östgötska förberedelserna har kickat igång redan nu.

– Vi siktar på rekord i antal internationella deltagare 2019, säger Tomas Öberg, generalsekreterare för O-ringen Kolmården 2019, i ett pressmeddelande.

25.000 besökare beräknas

Norrköping kommer att vara värdort till orienteringstävling som väntas locka 25.000 besökare från 40 olika länder. Tävlingen beräknas bidra med minst 120 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning i regionen, enligt pressmeddelandet.

O-Ringen 2019

O-ringen Kolmården 2019 avgörs i skogspartier som i hög utsträckning är naturreservat. De tävlande erbjuds ett nytt koncept där orienteringslöpningen avgörs på samma arenor som mountainbikeorienteringen.

– Vi är mycket stolta över att kunna bjuda deltagarna på dessa helt fantastiska och väldigt olika terrängområden, säger Tomas Öberg.

Huvudtävlingen för O-ringen 2019 inleds i Finspång och fortsätter sedan med tre etapper i Norrköping: Jursula gammelskog, Kvillinge och Ångelsjöbergen. Skidbacken Yxbacken i Norrköping blir gemensam arena för dessa tre etapper.

O-ringenstaden ska byggas i Himmelstalund

Friluftsområdet Himmelstalund ska byggas upp för 10.000 campinggäster under tävlingarna. O-ringens organisation samarbetar med kommunen för att tillgängliggöra fler beoendealternativ resten.

– Norrköping är redan idag en mycket stark evenemangsort som bli ännu starkare genom O-ringen Kolmården 2019. Genom ett fantastiskt arbete ifrån kommunen, O-ringen och våra lokala föreningar ser vi fram emot en somrig orienteringsvecka utöver det vanliga, säger Mattias Persson, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

O-Ringen 2019

Mer i ämnet